0265-484.114      0265-484.114
  chetani@cjmures.ro

MESAJUL PRIMARULUI CU PRILEJUL CRĂCIUNULUI ȘI AL ANULUI NOU 2020

Dragi consăteni,

Când totul este spus și făcut, administrația nu reprezintă decât un simbol.

Și când traducem acest lucru, constatăm că înseamnă nimic altceva decât că mulți oameni apreciază faptele tale și că o mare masă de oameni are încredere în integritatea celor care realizează aceste fapte. Într-un timp destul de scurt, realizările, care acum sunt atât de impresionante, vor fi depășite.

Chiar și clădirile mari, în ciuda trăiniciei lor, vor trebui înlocuite, într-o bună zi. Însă o administrație care reprezintă un simbol poate dura atât timp cât există oameni în viață… pentru că este construită din materiale mai puțin fragile decât oțelul sau betonul.

Este construită în sufletul oamenilor, iar acesta poate fi făcut să dăinuiască, pentru eternitate. Sufletul oamenilor este singurul lucru care rezistă trecerii timpului, în orice administrație.

Este singurul lucru care contează. În rest, totul este trecător.

Nimic nu pare mai potrivit acum, în ajunul Crăciunului, decât atenția acordată lucrurilor destinate să dureze, să constituie temelia unui viitor bun și drept.

Vă chem alături de mine pentru ca în lumina Sfintei Sărbători să spunem ce este bine și să facem ceea ce trebuie pentru comunitatea în care trăim. Să fim fericiți, nu doar de acest Crăciun ci de-a lungul întregii noastre vieți, căci oricât de multe simboluri îmbracă Crăciunul, ca sărbătoare, nu El trebuie să fie fericit ci oamenii care trăiesc întru eternitatea lui.

Nașterea Mântuitorului ca și primenirea anului sunt momente binecuvântate pentru a ne reaminti cum putem face ca împreună să o ducem mai bine și să netezim drumul spre fericire pentru noi și urmașii noștri!

LA MUȚI ANI!

Primar

EMIL FLORIN MOCAN

Mesaj de An Nou 2019

Colectivul Primariei Chetani va ureaza La Multi Ani!

MAGAZIN NOU LA GRINDENI

Interviu Emil Florin Mocan – primarul comunei Chetani – 15 ianuarie 2019

PRIMARIA CHETANI – PRIMAR MOCAN EMIL FLORIN – MESAJ DE BUN VENIT!

A ÎNCEPUT MONTAREA ȘI CONECTAREA CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE

1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI SĂRBĂTORITĂ LA CHEȚANI

Manifestarea omagială dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, s-a dovedit o reușită realizare culturală. Sala Căminului Cultural din Chețani a fost neîncăpătoare pentru mulțimea de bunici, părinți și copii care a ținut să onoreze evenimentul. Vă oferim câteva instantanee din sala de spectacol.

Discursuri rostite cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României

Invitați de seamă au onorat sărbătorirea Zilei naționale a României, în cadrul manifestării cultural-artistice organizată la Căminul  Cultural din Chețani. Alături de rudele și prietenii lui Nicolae Dan, care și-a lansat cu acest prilej volumul „Călătorind prin viață”, a fost și primarul comunei Luna din județul Cluj, Aurel Giurgiu.

Au rostit alocuțiuni: primarul din Chețani, Emil Florin Mocan, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Dancu, Lazăr Lădariu, redactor șef al cotidianului „Cuvântul Liber, preotul Bucur Ilie Cașu, profesoara Denisa Mărginean, directoarea Școlii gimnaziale Chețani, Viorica Mocan, locotenent colonel Burlacu , din partea Garnizoanei Mureș.

Lansare de carte cu prilejul sărbătoririi Zilei naționale a României

Cu prilejul sărbătoririi Zilei naționale a României, a fost organizată și lansarea cărții „Călătorind prin viață” de profesor Nicolae Dan, fiu al comunei Chețani. Realizată cu sprijinul primarului Emil Florin Mocan, lucrarea este un periplu memorialistic închinat slujitorilor cărții și condeiului, din care vă prezentăm câteva fragmente.

Continuând o tradiție cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României

Continuând o tradiție, primarul Emil Florin Mocan a premiat, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, trei familii din comuna Chețani, care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

Spectacolul oferit de către elevii Școlii Gimnaziale din Chețani

Spectacolul oferit de către elevii Școlii Gimnaziale din Chețani, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale  României, s-a bucurat de un imens succes. Felicitări doamnelor Denisa Mărginean și Viorica Mocan dar și inimoșilor artiști. Alăturat, aspecte din cadrul programului artistic.

DEMARAREA LUCRĂRILOR LA REȚEAUA DE CANALIZARE

Utilitatea Stației de epurare a apelor uzate este incontestabilă. Pentru funcționare, stația are nevoie de o rețea de colectare bine gândită și corect executată. Planurile pentru această rețea au fost executate și aprobate, lucrarea având toate avizele necesare și putând a fi demarată.

PROBLEME LA CĂMINELE DE VIZITARE ALE REȚELEI DE CANALIZARE

Stația de epurare a apelor uzate este în curs de lansare. Dar, pentru a putea lucra, ea are nevoie de colectarea apei uzate iar un element esențial al operațiunii de colectare îl reprezintă căminele de vizitare. Administrația trecută a amplasat aceste cămine după criterii personale ( a se citi favoritisme) și, mai mult, fără a exista un plan de execuție, nemaivorbind de aprobări și alte acareturi legale. Acum, când aceste cămine trebuie racordate, e un adevărat chin să dai de ele, căci, între timp, vechii edili au pus piatră pe străzi, acoperind locurile unde existau căminele de vizitare…

STAȚIA DE EPURARE APE UZATE

Stația de epurare ape uzate e pe punctul de a fi dată în folosință. Au fost montate utilajele, conectată apa la rețeaua proprie și energia electrică.

Mai rămâne de instalat o parte a aparaturii de automatizare.

PARCAREA DE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ CEHȚAN

Cetățenii știu dificultățile de parcare când avea loc un eveniment la Școala Gimnazială din Chețani sau când, pur și simplu, mergeau cu mașina să-i aducă pe cei mici acasă. Răspunzând cererii lor s-a amenajat un loc de refugiu (parcare), în fața Școlii Gimnaziale din Chețani.

STAȚIA DE EPURARE APE UZATE – STADIUL LUCRĂRILOR ȘI MĂSURI DE ACCELERARE A DĂRII ÎN FOLOSINȚĂ

Pentru că obiectivul Stație epurare ape uzate este în întârziere față de graficul de lucrări am efectuat, împreună cu dirigintele de șantier și reprezentanții firmei contractante, o vizită la fața locului pentru a identifica concret problemele cauzatoare ale întârzierii. Poziția noastră e clară: nu trebuie să ne pierdem în justificări mărunte și să aruncăm responsabilitățile de colo acolo. Accelerarea ritmului lucrărilor și netezirea asperităților dintre toate părțile implicate trebuie să ducă la realizarea acestui important obiectiv pentru comuna Chețani.

LAMPADARE PE ALEEA CAPELA MORTUARĂ CHEȚANI

Aleea spre capela mortuară Chețani va iluminată cu lampadare, care au început să fie montate. De asemenea, aleea urmează a fi asfaltată

GRĂDINIȚA DIN CENTRUL CIVIC AL COMUNEI CHEȚANI

Gardul de la Grădinița din centrul civic al comunei Chețani este în curs de refacere completă.

CAPELA MORTUARĂ CHEȚANI

Capela mortuară Chețani este pe deplin funcțională, racordată la apă și lumină, cu servicii sociale și dependințe complete.

Alocuțiunea primarului cu prilejul deschiderii anului școlar 2017-2018

Fragment din mini-spectacolul oferit de elevii Școlii Gimnaziale Chețani

PARC DE JOACĂ LA HĂDĂRENI

Părinți bunici și o mulțime de copilași au fost prezenți la inaugurarea parcului de joacă și agrement din Hădăreni, prilej cu care am premiat și echipa de mini-ecologiști care, sub atenta îndrumare a d-nei Crina, au dat o mână de ajutor la ecologizarea străzilor din satul Hădăreni. I-am anunțat pe cetățeni că potrivit comunicării primite din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene comuna noastră beneficiază de finanțare prin PNDL 2017-2020 pentru „Înființarea sistemului de alimentare cu apă potabilă a satului Grindeni, comuna Chețani, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 3.723.232 lei”.

PARC DE JOACĂ LA CHEȚANI

În prezența unui numeros public de prichindei, însoțiți de părinți și bunici, am inaugurat parcul de agrement și joacă de la Chețani, prilej cu care am putut aduce la cunoștința cetățenilor și vestea primită din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene: comuna noastră beneficiază de finanțare prin PNDL 2017-2020 pentru  „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere în comuna Chețani cu valoarea alocată din bugetul de stat de 6.635.787,48 lei”.

Sumele sunt alocate prin OMDRAPFE nr. 3698/18.07.2017.

Documentația completă ( tehnico-economică, deviz general, acte administrative) referitoare la aceste obiective urmează a fi elaborată și transmisă MDRAPFE, până la 31 octombrie. La finalul scurtelor alocuțiuni, cei mici s-au bucurat de înghețată, suc și lebeniță, puse la dispoziție de primărie, prin grija unor sponsori inimoși.

 

16 Iunie 2017

1. Primar Emil Florin Mocan: alocuțiune cu prilejul Festivității de închidere a anului școlar 2016 – 2017, Școala Gimnazială Chețani
2. Instantanee Festivitatea de închidere a anului școlar 2016 – 2017, Școala Gimnazială Chețani

 

25 Mai 2017

Slujba de pomenire și comemorarea eroilor neamului – Chețani, Grindeni și Hădăreni

Zilele acestea a avut loc organizarea de șantier, între Chețani și Hădăreni, pentru tronsonul de autostradă Luduș – Câmpia Turzii. Dincolo de importanța deosebită pentru viitorul comunei Chețani, această lucrare prilejuiește și folosirea forței de muncă locale.

Am luat legătura cu conducerea șantierului care ne-a asigurat că, odată cu începerea lucrărilor, vor sosi și ofertele pentru noi angajări.

Toată lumea știe cât era de dificil să parchezi, când aveai vreo daravelă, cotidiană, la primărie. Nu mai vorbim despre vreun eveniment. Acestea sunt de domeniul trecutului de când cu noua parcare din fața primăriei. Cetățenii, toți vizitatorii au de acum un loc civilizat și decent unde să-și lase autoturismele.

Curățenia comunei Chețani este o preocupare permanentă a primăriei. La fel și colectarea peturilor. Am fi bucuroși dacă toți cetățenii ar înțelege să păstreze curățenia și – de ce nu – să dea o mână de ajutor, la nevoie.

Un raid fulger ne-a convins că în agricultură lucrurile stau cum trebuie, inclusiv în solarii și pe terenurile irigate.

Delegația Prefecturii Mureș în acțiune de monitorizare a situației romilor